Синтез похідного n-трет-бутилкалікс[4]арену, що містить залишки 14С-оцтової кислоти - Алєксєєва, О.О.; Лук’яненко, О.П.; Шнейдер, Н.В.; Головенко, М.Я. (Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, 2009)
Синтезовано 5,11,17,23-тетра-трет-бутил-25,27-ди[аміноетокси]-26,28-дигідроксикалікс[4]арен і на його основі 5,11,17,23-тетра-трет-бутил-25,27-біс[(14С-метилкарбоніламідо)етокси]-26,28-дигідроксика лікс[4]арен, визначено їх структуру (1Н ЯМР-спектроскопія, мас-спектрометрія, ІЧ-спектроскопія), радіо хімічну чистоту (95 %) і радіоактивність (54226 імп/хв/мг сполуки).