Формування складу молодих деревостанів у низькогір’ї басейну Дністра - Голубчак, О.; Третяк, П. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
Виявлені особливості природного формування молодих змішаних деревостанів із перевагою бука та значною домішкою смереки і ялиці. Вони залежать від трофності лісорослинних умов. Тому рекомендовано орієнтувати ведення господарства у напрямі підтримання процесів природного формування молодих деревостанів.