Екологічні проблеми сільського господарства Карпат - Топольний, Ф.; Гелевера, О.; Моспан, С.; Моспан, Г.; Чепур, С. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
Розглянуто особливості технологій вирощування найпоширеніших сільгоспкультур в Українських Карпатах. Висвітлено причини низької ефективности рільництва та заходи щодо підвищення урожайности картоплі й лучних угідь. Запропоновано перспективні напрямки розвитку аграрного виробництва й покращання екологічної ситуації в Українських Карпатах.