Гумусовий стан бурих гірсько-лісових ґрунтів басейну верхів'я Дністра - Орлов, О. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2003)
За системою показників гумусового стану ґрунтів, що її розробили Л. А. Грішина — Д. С. Орлов, проведено оцінення кількісного та якісного складу органічної речовини бурих гірсько-лісових ґрунтів. Досліджено зміни гумусового стану органічної речовини ґрунтів під впливом антропогенної трансформації.