Ономатопи як компонент метафор - Бабакова, О. (Культура народов Причерноморья, 2004)
У роботі аналізується метафоризація як один із способів розширення семантичного обсягу дієслів звучання, розглядаються випадки семантичного зміщення в окремих групах дієслів, визначається співвіднесеність метафоризованих ономатопів із периферією лексико-семантичного поля звучання.