Василь Кітик — від інженера до член-кореспондента Академії наук України - Галабуда, М. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2007)
У статті розглянуто трудову діяльність В. Кітика з часу закінчення Львівського політехнічного інституту. Висвітлена його робота в м. Ромнах Полтавської области й Інституті геології і геохемії горючих копалин на посадах інженера, ученого секретаря і заступника директора. В його науковій діяльності виділені окремі етапи, протягом кожного з яких розв’язувалося певне коло проблем нафтової геології солянокупольних областей.