Морфологія вугільних пластів Львівсько-Волинського кам'яновугільного басейну - Матрофайло, М. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2007)
Викладені результати вивчення морфології основних промислових пластів n₇н , n₇, n₇в , n₈ , n₈в , n₉ . Львівсько-Волинського кам’яновугільного басейну. Встановлено зональну зміну вугільних пластів, головним генетичним критерієм якої є фактор стабільности умов накопичення органічної речовини вугілля та виділені три типи морфолого-генетичних зон. Розглянуто особливості морфолого-генетичної зональности, розщеплень, будови, товщини та відміни морфології пластів як на площі поширення, так і в розрізі вугленосної товщі. Встановлені особливості та відміни морфології вугільних пластів, зумовлені неоднорідністю палеотектонічного режиму прогинання басейну седиментації.