До вивчення фауни крейдових відкладів Волино-Поділля (черевоногі молюски) - Бакаєва, С. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2007)
На підставі аналізу літературних джерел у хронологічній послідовності викладено відомості про вивченість черевоногих молюсків Волино-Подільської окраїни Східно- европейської платформи. За час вивчення крейдових відкладів цієї території (більш як півтора століття) дослідники приділяли особливу увагу детальному опрацюванню колекцій викопної фауни, без якого неможливі кореляція розрізів осадових товщ та реконструкція їх утворення. Черевоногі молюски у крейдових відкладах зустрічаються досить часто, але вважалося, що стратиграфічного значення вони не мають, тому їхній систематичний склад ще й досі залишається неясним. Зроблено висновок про необхідність їх монографічного опрацювання.