Маркіян Шашкевич - ідейний натхненник Олеся Бабія - Шалата, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Показано традиції М. Шашкевича у творчості та публіцистиці українського поета, учасника Визвольних змагань 1917–1921 рр., керівника культурно-освітньої комісії І Конґресу українських націоналістів у Відні (1929) Олеся Бабія. Реопубліковано маловідомі статті О. Бабія про значення М. Шашкевича в історії та культурі українців.