Михайло Драгоманов як поліґістор - Погребенник, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Статтю присвячено науковій спадщині М. Драгоманова як поліґістора, його здобуткам в історичній, філологічній науці тощо. Висвітлено значення його діяльності в Україні й за кордоном, еволюцію поглядів ученого, актуальність ідей М. Драгоманова у ХХІ ст.