Християнський містицизм у повісті Тодося Осьмачки “Старший боярин” - Шалата-Барна, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Досліджено світогляд одного з послідовників ідеї християнського містицизму в українській літературі Тодося Осьмачки на прикладі його повісті “Старший боярин”.