Етнічний склад населення Львівського повіту у 20-х роках XX ст. - Пасіцька, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
У статті на основі статистичних та картографічних матеріалів простежено чисельність і розселення етнічних груп населення на теренах Львівського повіту за матеріалами перепису населення 1921 р. Особливу увагу приділено характеристиці польської, української, єврейської та німецької етнічних груп.