Якимовичі в Гетьманщині - Пришляк, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
На основі нових матеріалів, що виявлені в українських, російських та польських рукописних збірках, зроблено спробу істотно розширити та доповнити історичні відомості про рід Якимовичів – чільних представників тогочасної еліти козацької України, зокрема київських міщан-купців та стародубської полкової старшини. Вони відіграли помітну роль у різних сферах життя козацької автономії у складі Російської імперії. Публікація листа гетьмана Данила Апостола до стародубського полковника 1733 р. про підтвердження рангового володіння на уряд полкового осавула Стефана Якимовича показово ілюструє особливості станової політики і старшинського землеволодіння в козацькому Гетьманаті XVIII ст.