Український Нобелівський рух: нотатки на тему однойменного інформаційно-просвітницького словника - Абліцов, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Розглянуто витоки й історію нобелівського руху в Україні, подано перелік лауреатів і номінантів Нобелівської премії, які були пов’язані з Україною особисто (певний час тут мешкали) або через предків.