Фантазія з присмаком ностальгії (із секретів художньої творчості Анни Франко-Ключко) - Тихолоз, Н. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Статтю присвячено художньому та художньо-публіцистичному доробку Анни Франко- Ключко. Зокрема, проаналізовано оповідання “Фантазія”, “Цвіт яблуні”, “Різдвяний подарунок”. Визначено головні особливості її літературної творчості: автобіографізм, психологізм, художня фамілістика, ностальгійність, використання засобів сновізійної поетики тощо.