Військово-політичні аспекти діяльності Степана Клочурака у 1914–1919 роках - Тимчук, В.; Тимчук, Н.; Якимчук, Р. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
На тлі подій національно-визвольної боротьби на теренах Закарпаття і араморощини висвітлено військову і політичну діяльність С. Клочурака. Спираючись на його спогади та дані інших джерел, проаналізовано його роль в утворенні Гуцульської республіки та воєнні дії довкола неї.