Хімізм світіння при окисненні органічних сполук - Мулява, М. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2007)
Запропоновані реакції, відповідальні за виникнення світіння (утворення холодного, голубого та синього полум’ я) в процесах окиснення різних органічних сполук та нітрування метану і пропану. Показано, що електронно-збуджені частинки в цих процесах утворюються в реакціях двох радикалів. Реакція проходить з утворенням проміжної короткоживучої сполуки з наступним розкладом через циклічний активований комплекс за узгодженим механізмом.