Виділення слабких ліній у гамма-спектрах - Скорбун, А.Д.; Панасюк, М.І. (Інститут проблем безпеки атомних електростанцій НАН України, 2008)
Запрoпоновано метод виділення слабких ліній на фоні шумів у гамма-спектрах шляхом використання статистичної обробки. Метод основано на розрахунку кореляції між контрольним сигналом з відомими параметрами та сигналом, який спостерігається. Показано, що запропонований метод дає змогу впевнено виділяти лінії в ситуації, коли стандартні методи ще не дають надійних результатів.