Багатофакторне математичне моделювання та компромісна оптимізація технологічного процесу електроерозійного прошиття отворів - Радченко, С.Г. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2003)
На прикладі рішення задачі, котра була поставлена виробництвом, розглянуті основні положення багатофакторного математичного моделювання та багатокритеріальної компромісної оптимізації технологічного процесу електроерозійного прошиття отворів в сталі 1Х12СЮ. Наведені знайдені оптимальні рекомендації по п’яти факторам для двох критеріїв якості – продуктивності обробки та спрацьовування електрод-інструмента. Табл.: 12. Іл.: 2. Бібліогр.:13 назв.