Події 1708 року в Україні у творі Йоганна Венделя Барділі (переклад та коментарі Володимира Дятлова) (Сiверянський лiтопис, 2014)
У даній публікації дається переклад фрагмента книги Барділі від початку походу Карла ХІІ в Росію й до червня 1709 року, коли армія шведського короля почала готуватися до генеральної зустрічі з російськими військами.