Обрив та передача ланцюга в полімерних матрицях на основі гідроксіетилметакрилату - Киця, А.; Базиляк, Л.; Медведевських, Ю.; Голдак, О. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Методом ЕПР–спектроскопічних досліджень вивчено кінетикк загибелі метакрилових макрорадикалів у полімерній матриці на основі гідроксіетилметакрилату. З’ясовано, що форма ЕПР–сигналу змінюється з часом від квінтету, який характерний для метакрилового радикала, до синглету, що свідчить про наявність реакції передачі ланцюга. Запропоновано схему проходження процесів, які відбуваються в полімерній матриці на основі гідроксіетилметакрилату. Розраховані енергії активації та ентропії активації обриву та передачі ланцюга. Ключові слова: ЕПР–спектроскопія, передача ланцюга, обрив ланцюга.