Дослідження поверхневого тиску мономолекулярних плівок поліортометоксіаніліну - Опайнич, І.; Аксіментьєва, О.; Созанський, Ю.; Українець, А.; Малєєв, І. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Показано, що на величину поверхневого тиску полі-о-метоксіаніліну впливає природа розчинника та вихідна концентрація речовини в розчині, який використовуються для нанесення мономолекулярної плівки, що, ймовірно, пов’язане з міжмолекулярною взаємодією в поверхневому шарі. Полі-о-метоксіанілін може утворювати рівноважні та нерівноважні мономолекулярні плівки. При нанесенні моношарів полі-о-метоксіаніліну на водну поверхню виявляється пам’ять полімеру. Ключові слова: мономолекулярні шари, поверхневий тиск, поліортометоксіанілін.