Біотичне і ландшафтне розмаїття теорія і практика - Голубець, М. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Обговорене коло питань, пов’язаних із сутністю понять біотичного й ландшафтного розмаїття та збереження їх відповідно до „Програми дій. Порядку денного на ХХI століття“, „Конвенції про біотичне різноманіття“, „Всеєвропейської стратегії збереження біологічного та ландшафтного розмаїття“ та інших міжнародних документів