Нові таксони мохів з гербарію А. Лазаренка - Лобачевська, О. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Подано список нових для науки видів і внутрішньовидових таксонів мохів, запропонованих А. Лазаренком. Більшість зразків зібрана під час вивчення флористичного складу бріофлори мало досліджених територій Центральної Азії і Далекого Сходу. Крім власних колекцій А. Лазаренко опрацьовані збори мохів інших дослідників. Для кожного зразку наведено місце збору і всі помітки, зроблені ним під час визначення таксону.