Поширення та особливості онтогенезу Cirsium Waldsteinii Rouy (Asteraceae) в Українських Карпатах - Білонога, В. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Наведено результати вивчення поширення і онтогенезу Cirsium waldsteinii Rouy в угрупованнях високогір’я Українських Карпат. Описано послідовність етапів індивідуального розвитку особин, особливості пагоноутворення та формування клонів. Встановлено залежність архітектури генеративних пагонів і структури клонів від еколого-ценотичних умов. Проведено аналіз генеративного та веґетативного розмноження.