Стан довкілля і здоров’я населення сільських районів Львівщини - Нечай, О. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Дано аналітичну оцінку сучасній екологічній ситуації у різних за ступенем трансформації природного середовища районах Львівщини. Охарактеризовано демографічні процеси й динаміка здоров’я місцевого населення. Показано тісний зв’язок виробничо-господарської активности, стану довкілля у реґіонах і показників загального та репродукційного здоров’я постійних мешканців в умовно чистому й інтенсивно забрудненому районах. Доведено посилений тиск технохемічно забрудненого довкілля Сокальщини на здоров’я місцевої популяції.