Фітосозологічна характеристика торфовища „Печенія“ (Мале Полісся) - Кузярин, О.; Жижин, М. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Складено загальну та фітосозологічну характеристики рослинного покриву торфовища „Печенія“. Для території торфовища наведено 17 раритетних видів рослин та 6 раритетних синтаксонів. Описано нові локалітети Cladium mariscus (L.) Pohl., Carex davalliana Smith, Pedicularis sceptrum-carolinum L., Pinguicula vulgaris s. l., Schoenus ferrugineus L., Chara delicatula C. Agardh. тощо та досліджено стан їхніх популяцій. Обґрунтовано організацію на досліджуваній території ландшафтного заказника загальнодержавного значення. Розроблено основні пропозиції щодо режиму використання торфовища „Печенія“.