Особливості формування липневої повені 2008 року в Карпатах - Бойчук, І.; Третяк, П. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Надмірні опади дощу впродовж одного тижня спричинили катастро- фічні затоплення. Масштаб повені та руйнування берегів річок були би меншиі, якби велося відповідне лісове та водне господарство