Земська реформа 1864 р. в дорадянській історіографії - Бакуменко, О.О. (Культура народов Причерноморья, 2003)
В статті автор зробив спробу проаналізувати в комплексі погляди представників різних кіл російського суспільства дорадянських часів, простежити взаємовплив поглядів на реформу 1864 р. вчених-науковців, представників політичних сил, власне земців та з’ясувати особливості кожної. Завданням дослідження є визначити спектр проблем, яким приділялась особлива увага дослідниками дорадянського періоду, визначити характерні риси цього періоду історіографії земства.