Образна картина світу І.П. Котляревського і Г. Квітки-Основ'яненка в естетиці українського ренесансу і просвітництва - Колкутина, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Завданням нашого дослідження є визначення і обґрунтування специфіки художньо-образної картини світу на матеріалі п’єси І.П.Котляревського “Наталка Полтавка” та Г.Квітки-Основ’яненка “Дворянские выборы”.