Броніслав Павлєвскі – попередник фізико-хемічного аналізу у Львові - Макітра, Р. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2010)
Павлєвскі? Ім’я, яке викликає в сьогоднішніх хіміків лиш здивування: а хто це такий? Хоча від часів його діяльності минуло небагато понад сто років, і його заслуги в розвитку нафтової, споживчої та інших галузей хемічної промисловості без сумнівні, і він підготував для Галичини сотні інженерів-хеміків. Тому він, без cумніву, заслужив на згадку.