Проблема образования и воспитания в условиях интеграции Украины в мировое сообщество - Надыбская, О.Я. (Культура народов Причерноморья, 2003)
Порозуміння та рішення проблем сучасного нам суспільства багато в чому залежить від розуміння ролі освіти у формуванні людини майбутнього. У статті даний аналіз стану освітніх доктрин як в Україні, так і за її межами, а також позначені шляхи подолання застійних явищ у цій сфері.