Функциональная морфология яичников в условиях измененного гомеостаза на разных стадиях онтогенеза у белых крыс при СПКЯ - Смирнова, С.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Вивчено особливості морфофункціональних перебудов яєчників при моделюванні полікістозного процесу у 24 білих щурів. Вікова динаміка патоморфологічних перебудов яєчників при експериментальному поликистозе характеризується прогресуючим виснаженням фолікулярного резерву, перманентним кістообразованіем, посиленням колагенізація строми, порушеннями в системах мікроциркуляції та гемодинаміки, відсутністю жовтих тіл, як тканинних джерел прогестерону.