Сучасний стан землекористування та зміни вмісту гумусу у ґрунтах агроландшафтів Північного Присивашшя - Тищенко, Г.И. (Культура народов Причерноморья, 2003)
У статті проаналізовано дані щодо стану структури землекористування у Північному Присивашші. Проведено статистичний та просторовий аналіз динаміки вмісту гумусу у ґрунтах агроландшафтів регіону. Проаналізовано вплив антропогенного фактору на процеси деградації ґрунтів та спустелювання регіону.