Профилактика кровотечения при сочетании кесарева сечения и консервативной миомэктомии - Голяновский, О.В.; Титов, А.В.; Радкевич, С.О.; Бачинская, М.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Запропоновано алгоритм дій та методика оперативного втручання при виконанні консервативної міомектомії під час кесарського розтину, який поєднує в собі часткову деваскуляризацію матки з використанням антифібринолітичних та вазоконстрикторних препаратів, а також із сучасним технічним супроводом (апарат високочастотної електрохірургії) з метою мінімізації крововтрати при великих інтрамуральних вузлах з низькою локалізацією. Представлено випадок із практики.