Особливості тензорезистивних властивостей тонких металевих плівок при пружній і пластичній деформації - Великодний, Д.В.; Тищенко, К.В.; Проценко, І.Ю. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2011)
Представлено результати експериментальних досліджень тензорезистивного ефекту в одношарових плівках і дво- та тришарових плівкових системах на основі Cr і Cu або Fe та Pd і Gd в інтервалі дводеформації Δεl1 =0—1% і Δεl2 = 0—2%. Проаналізовано залежність межі переходу від пружньої до пластичної деформації в досліджуваних плівках від товщини та концентрації компонентів у багатошарових плівкових системах. Встановлено, що пластична деформація в одному з шарів плівкової системи може викликати аналогічну деформацію у всій плівковій системі, навіть якщо для інших шарів діяпазон деформації ще не досягнув межі переходу пружня—пластична деформація.