Лена Николаевна Сидаренко – выдающийся кардиохирург XX в. Вклад Л.Н. Сидаренко в развитие сердечно-сосудистой хирургии Тверского региона - Казаков, Ю.И.; Касьяненко, А.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Стаття написана серцево-судинними хірургами, які пам’ятають і шанують свого вчителя і наставника чудового кардіохірурга, вченого, професора Лену Миколаївну Сидаренко. Авторами проведені інтерв’ю з родичами і колегами Л.М. Сидаренко, виявлені, проаналізовані та систематизовані джерела, які дозволили вивчити біографію професора Сидаренко, описати її пріоритети в науці і практичній медицині, кардіохірургії. Стало відомо, що окрім роботи в Караганді, потім у Києві у академіка М.М. Амосова, Лена Миколаївна Сидаренко – кардіохірург зі світовим ім’ям і популярністю, доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки, почесний член Асоціації серцево-судинних хірургів України 10 років свого життя присвятила роботі у Калінінській обласній лікарні та на кафедрі госпітальної хірургії Калінінського державного медичного інституту. Калінінському періоду роботи професора Сидаренко і присвячується наша стаття.