Обучающие медицинские технологии в лечении гипертонической болезни - Каладзе, Н.Н.; Крадинова, Е.А.; Землянов, С.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Школа здоров'я для пацієнтів з артеріальною гіпертонією є організаційною формою профілактичного групового консультування й розглядається як медична профілактична послуга, тобто має самостійне закінчене значення й певну вартість і спрямована на профілактику ускладнень захворювання, своєчасне лікування, оздоровлення.