Динамика состояния нейроэндокринной системы у детей с артериальной гипертензией в процессе реабилитации - Каладзе, Н.Н.; Зюкова, И.Б.; Ревенко, Н.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У статті вивчено стан гормонального статусу, показники артеріального тиску у дітей з артеріальною гіпертензією. Під спостереженням знаходилися 134 дитини у віці від 12 до 17 років. Отримані дані свідчили про десинхронізації в роботі нейро-ендокринної системи. Виявлено позитивна динаміка досліджуваних показників на фоні санаторно-курортного лікування в комбінації з електросонтерапіей.