Уровень тропонина крови как маркер поражения сердца при анеми и различной этиологии - Кузнецов, Э.С.; Шпирина, Т.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Проаналізовано дані, отримані при имуноферментном аналізі крові хворих з анемічним синдромом різного ступеня тяжкості й етіології в 87 хворих. Виявлено підвищення рівня тропоніну I в 14 обстежених хворих з анемією. Виявлено взаємозв'язок між тропонінеміей і ступенем тяжкості анемії.