Методы лечения девочек с преждевременным телархе - Попов-Петросян, Е.В.; Сколотенко, Т.С.; Тихончук, Т.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У статті представлена оцінка рівня фізичного, статевого розвитку і стану репродуктивного здоров’я у дівчаток з передчасним телархе. А також порівняльна характеристика результатів лікування, що проводиться. У дівчаток з передчасним телархе достовірно рівень пролактіну вищий, ніж у здорових одноліток. При регулярному прийомі картопляного соку і Циклодинона у 80% пацієнток з передчасним телархе відзначалося зменшення розмірів молочних залоз, а потім і повний їх регрес, вміст пролактіну в крові нормалізувався практично у усіх пацієнток, чого не спостерігалося у дівчаток, що не приймали цей препарат.