Про ієрархічність структури соціально-географічного процесу - Нємець, Л.М. (Культура народов Причерноморья, 2003)
Головною ціллю дослідження є визначення ролі соціальних складових соціогеосистем у формуванні ієрархічної структури соціально-географічного процесу, як розширеного об’єкту дослідження соціальної географії.