Первый опыт интракоронарного введения мезенхимальных стволовых клеток при рефрактерной стенокардии - Эстрин, С.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У статті автором аналізується клінічна ефективність застосування трансплантації аутологічних стовбурних клітин шляхом системного внутрішньовенного й інтракоронарного введення у пацієнтів з рефрактерною стенокардією. Відзначена поліпшення якості життя пацієнтів, посилення толерантності до фізичного навантаження, зниження доз лікарських препаратів, а також підвищення фракції викиду лівого шлуночка. Установлений однаковий ефект від внутрішньовенного й інтракоронарного введення трансплантата, автор уважає, що найбільше доцільно використовувати внутрішньовенний шлях введення.