Цехове ремесло на території Північного Лівобережжя другої половини ХVІІ – початку ХVІІІ ст.: історіографія питання - Щербина, С.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті окреслено стан наукової розробки історії ремісничих цехів на території Північного Лівобережжя у другій половині ХVІІ – ХVІІІ ст.