Вали як конструктивний елемент укріплень Чернігівського дитинця ХІ-XVIIІ ст. - Ігнатенко, І.М. (Сіверщина в історії України, 2013)
Стаття присвячена вивченню валів – дерев’яно-земляних укріплень Чернігівської фортеці. Автор дає опис конструкцій валів на основі археологічних, історичних та картографічних джерел.