Зміни у сприйнятті смерті в давньоруському суспільстві з прийняттям християнства - Луценко, Р.М. (Сіверщина в історії України, 2013)
В статті розглянуто проблему змін сприйняття смерті з прийняттям християнства у давньоруському суспільстві. Християнізація призвела до трансформацій уявлень про смерть, посмертну долю, потойбічний світ, поховальний обряд.