Продукція Овруцької пірофілітової індустрії на теренах Чернігівського Полісся у Х-ХІІІ ст. - Веремейчик, О.М. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розглядаються вироби з пірофілітового сланцю на археологічних пам’ятках Чернігівського Полісся у Х–ХІІІ ст. Аналізуються шляхи попадання пірофіліту та виробів з нього у регіон.