Срібні жіночі прикраси доби Київської Русі в колекції Харківського історичного музею - Конюшенко, Ю.А. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розглядаються окремі аспекти розвитку ювелірної справи Київської Русі, розкривається історія давньоруських скарбів ХІ-ХІІ ст., срібні прикраси яких знаходяться в колекції Харківського історичного музею.