Ландшафтні об’єкти культурної спадщини. Вітчизняний та міжнародний досвід визначення та збереження - Звіряка, А.І. (Сіверщина в історії України, 2013)
Стаття присвячена ландшафтним об’єктам культурної спадщини як специфічному виду пам’яток. У статті викладені основні аспекти вітчизняного та міжнародного досвіду територіального збереження цінних ландшафтних територій як пам’яток.