До історії досліджень Чернігівського Спаського собору протягом ХІХ – на початку ХХ ст. - Ясновська, Л.В. (Сіверщина в історії України, 2013)
У статті розглядаються результати архітектурно-археологічних досліджень членами наукових установ та товариств Росії Спасо-Преображенського собору в Чернігові протягом ХІХ – початку ХХ ст.